Mera sreće

Kontaktiraj nas

Kako da se prijavim na program?

Potrebno je da u meniju kliknete na dugme "Priključi se" i unesete svoje podatke, nakon toga će Vam se pojaviti instrukcije za uplatu.

Nakon izvršene uplate, program će Vam biti aktiviran.

Kako da se ulogujem?

Potrebno je da se ulogujete korišćenjem korisničkih podataka koje ste iskoristili za registraciju na platformu.

Kako mogu da vidim do kad mi traje program?

U svakom momentu na stranici programa možete videti koji je rok za završetak.

Kako mogu da produžim program?

Jednom kada Vam istekne program možete da odaberete opciju "produžetak programa" koja se pojavljuje na stranici datog programa. Klikom na željeni produžetak ubacujete odabrani proizvod u korpu gde Vam se pojavljuju detaljne instrukcije za dalje korake.

Ne mogu da se setim svoje lozinke, šta da radim?

Ako ste zaboravili lozinku, možete je resetovati klikom na „Zaboravio/la sam lozinku“ na login strani.

Kada počinje program?

Program počinje od dana kada Vi želite da počnete - znači možete započeti bilo kada, nezavisno od toga kada ste ga uplatili. Ukoliko kupite više programa istovremeno, svaki možete započeti kad odlučite - možete početi prvo prvi, a tek po završetku prvog započeti drugi, i tako dalje.

Programi se pohađaju u okviru navedenog roka trajanja i za to vreme možete neograničeno pristupati kursu.

Da li se može birati vreme (satnica) pohađanja programa?

Sve se održava onlajn, na našoj platformi, tako da programima možete pristupati u vreme kada Vama to odgovara. Program pohađate sopstvenim tempom. Sve vreme trajanja programa imate podršku cele zajednice, za sva pitanja i nedoumice.

Da li program mora da se završi u roku?

U opisu svakog programa postoji rok trajanja, ali imate mogućnost da podnesete zahtev za produžetak. Naš tim će se svakako pobrinuti da pruži svu potrebnu podršku da kurs završite u roku.

Da li se program može završiti ranije?

U opisu svakog programa je naveden rok trajanja i svakako da ga možete završiti ranije ukoliko Vam tako odgovara.

Da li je moguće videti unapred primer programa?

Nije moguće otključavanje programa pre kupovine. Na sajtu možete pogledati detaljan opis programa sa sadržajem i sva dodatna pitanja nam možete uputiti.

Da li je postoje posebni uslovi za pohađanje u smislu protoka interneta?

Ne postoje posebni zahtevi što se tiče protoka interneta, standardna internet konekcija je više nego dovoljna.

Da li mogu da korigujem ime na svom profilu?

U svakom trenutku možete korigovati svoje ime i druge podatke u Podešavanjima profila. Kad se ulogujete na platformu kliknite na padajući meni i potom na link podešavanja ispod podnaslova Profil.

Ne radi opcija… Ne funkcioniše stranica... i slični problemi

Ukoliko imate problema sa nekom opcijom ili stranicom proverite najpre svoje internet konekciju i probajate da osvežite stranicu. Ako to ne pomogne, javite se tehničkoj podršci. Vaša obaveštenja su nam značajna kako bismo unapredili rad platforme za sve korisnike. Sva pitanja tehničkoj podršci možete postaviti na ovom linku.

Šta ako ne mogu da pustim video/audio ili mi prekida?

Probajte da proverite zvučnike/slušalice i internet konekciju kao i da probate promenu browsera, update sistema/drivera ili da promenite kvalitet video snimka (vidite pitanje ispod).

Kako povećati i smanjiti kvalitet video snimka?

U donjem desnom uglu video plejera videćete zupčanik (setting/podešavanja), kliknite na njega, pojaviće Vam se podešavanja za kvalitet snimka. Ako Vam je slabija konekcija, smanjite na određenu rezoluciju da biste mogli da pregledate video snimak, a ako imate stabilnu internet konekciju postavite na najveću rezoluciju i nesmetano pogledajte video snimak. Nadamo se da se da Vam je ovo uputstvo od pomoći i da možete sebi omogućiti gledanje što kvalitetnijih video snimaka.

Niste pronašli odgovor na Vaše pitanje?

Kontaktirajte nas! Naša tehnička podrška će Vam odgovoriti na pitanje u roku od 48h.